14 Temmuz 2009 Salı

Hayat

kimseyi umursamayan dünyanın en özgürüdür, belki tek özgürü.
ister süslü kelimeler ile anlat onu, ister küfret ağzını doldurarak, ister anlamlar yükle üzerine, istersen anlamsızlıklar...
hayat karakterlidir, o seni umursamaz, o gidişatına bakar, ne süslü kelimelerin için sana ödül verir, ne küfrettiğin için nefret eder senden, ne verdiğin anlamı kabul eder, ne anlamsız dedin diye anlatmaya çalışır kendini sana.
hayat cömerttir, karşılıksız verir sana ne verirse, az değer verdin diye kısmaz vereceğini, çok değer verdin diye artırmaz vereceğini.
hayat adaletlidir, kimseye hak ettiğinden daha fazlasını layık görmez, demokrasi gibidir, herkes hak ettiğini alır hayattan, ne bekliyorsan onu verir sana.
hayat prensiplidir, kimseye 1 gün fazla yaşam vermez, kimseden 1 gün yaşam çalmaz. kuralı neyse, zamanı neyse o zaman alır seni.
hayat saftır, taktik yapmaz, oyun oynamaz, arkandan iş çevirmez, ne yapması gerekiyorsa yüzüne karşı yapar. açık açık yapar. göstere göstere yapar.
hayat sonsuz boşluktur, doldur diye verir kendini sana, ister güzellik doldur, ister çöp doldur, ne güzeli sever, ne çöpü yerer.
hayat köpektir, sadıktır sana, yanından ayrılmaz, kızdığında kaçmaz, sev beni diye gelir, besle beni diye gelir.
hayat üzgündür, hep ağlar birileri için, insana mutluluğu anı olarak bırakır, acıları kendine saklar, insanda bırakmaz.
hayat pişmandır, insanların insanlara yaptığına sebep olduğu için.
hayat ölümün kardeşidir. kardeşini sevmeyi öğrenemezsen, hayatı sevmeyi öğrenemezsin.